Интер и Шахтьор Донецк завършиха 0:0 своя втори мач от група "D" Шампионската лига. Двубоят на стадион "Олимпийски" в Киев не предложи почти нищо интересно и логично двата тима си поделиха по една точка.

Шахтьор бе отборът, който владееше повече топката, но по-чистите положения бяха за италианците. "Нерадзурите" удариха греда през първото полувреме, а в самия край на мача успяха да организират няколко опасни атаки, при които вратарят на украинците Пятов се отчете със страхотни спасявания.

В следващите срещи в групата - Интер ще приеме Шериф Тираспол на "Сан Сиро", а Шахтьор ще посрещне Реал Мадрид.


Домакините започнаха добре мача и в 5-та минута създадоха добра ситуация. Манор Соломон нанесе удар от границата на наказателното поле, но за щастие на Ханданович, топката прелетя покрай левия страничен стълб.

Четвърт час след началото на двубоя Интер удари греда. Николо Барела опита късмета си с далечен удар, но напречният страничен стълб бе последна преграда за Шахтоьр и украинците оцеляха.

В 34-та минута Един Джеко пропусна най-чистото положение за Интер през първата част. След изпълнение на корнер, топката се озова в босненеца, който обаче от непосредствена близост не успя да намери очертанията на вратата и я прати високо над гредата. Уникален пропуск.

Пет минути след подновяването на играта домакините организираха страхотна атака отдясно. Топката бе сервирана на Додо в наказателното поле и бразилецът нанесе удар, но Шкриниар се прояви с решителна намеса, блокира изстрела и кълбото излезе в корнер.

В 65-та минута пред Лаутаро Мартинес се откри добра възможност, но ударът на нападателят бе разочароващ и топката излетя в облаците.

В следващите минути играта доста се накъса и темпото на игра поспадна. Процентите за владението на топката показваха превъзходство за домакините - 60/40%.

Пет минути преди края на мача Пятов се отличи с две невероятни спасявания за Шахтьор. Той първо отрази далечен шут на Перишич, при който топката излезе в корнер, а при центрирането Де Врай нанесе удар с глава и стражът с една ръка успя да опази вратата си.

Шахтьор Донецк - Интер 0:0


Стартови състави:

Шахтьор: Пятов, Додо, Марлон, Матвиенко, Исмаили, Степаненко, Педриньо, Майкон, Алан Патрик, Соломон, Траоре

Интер: Ханданович, Бастони, Де Врай, Шкриниар, Димарко, Весино, Брозович, Барела, Дъмфрис, Мартинес, Джеко