Интер и Ювентус си врътнаха 1:1 в голямото дерби на Италия. Попаденията в мача забиха Един Джеко в 17-ата минута и Пауло Дибала от дузпа в края.

Дерби д'Италия се игра пред повече от 55 000 зрители на "Джузепе Меаца" и задоволи капризните тифози.

След това равенство Интер събра 18 точки и е на седем от първото място, където са отборите на Милан и Наполи. "Старата госпожа" от Торино пък е с едва 15 точки. 


Интер започна по-добре мача и можеше да вкара още в началото, но удар с глава на Милан Шкриняр мина над гредата. Отговорът на Ювентус не закъсна. В 8-ата минута Мората стреля остро, но Ханданович изби последва добавка на Алекс Сандро, но отново не се стигна до гол.

Така се стигна до 17-ата минута, когато Интер опъна мрежата на "старата госпожа". Тогава Чалханоглу стреля мощно, като прати топката в гредата, след което тя попадна в Един Джеко, който на празна врата вкара за 1:0.

Страхотно начало на мача, което подлуди тифозите по трибуните. До края на полувремето Юве се опита да изравни, но последователно Хуан Куадрадо и Мората не успяха да отбележат.

Второто полувреме започна скучновато, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови положения. В 58-ата минута Интер можеше да вкара отново, но с глава Джеко прати топката в аут.

Последва нов шанс за "нерадзурите", но този път Перишич от чиста позиция стреля непохватно. Постепенно Ювентус живна и на свой ред имаше ситуация за попадение, но отново Мората не успя да преодолее Ханданович, а веднъж и Дибала пропусна.

Към края "старата госпожа" натисна здраво и в 87-ата минута се стигна до доста спорно отсъждане на наказателен удар.

Тогава ВАР разгледа едно съприкосновение между Дензъл Дъмфрис и Алекс Сандро на границата на наказателното поле, след което бе свирена дузпа за гостите. Зад топката застана Пауло Дибала и вкара за 1:1, като така двата отбора си поделиха по точка.