Интер заяви, че Кристиан Ериксен няма право да играе в Италия този сезон след сърдечния удар, който получи на Евро 2020.

На 29-годишния полузащитник бе поставен дефибрилатор, след като припадна по време на откриващия мач на Дания на Евро 2020 срещу Финландия на 12 юни.

Шампионите на Италия разкриха, че Ериксен е в „отлично физическо и психическо състояние“ по време на визита на клубната тренировъчна база през август преди планираните медицински тестове, за да видят дали той може да продължи професионалната си кариера.

„По отношение на регистрационните права на играча Ериксен, трябва да се отбележи, че след сериозния инцидент, който се случи по време на Европейското първенство през юни 2021, футболистът е временно спрян от спортна дейност от италианските медицински власти през настоящия сезон“, споделиха от клуба в изявление.

Интер добави, че Ериксен може да продължи кариерата си в чужбина. „Въпреки че настоящите условия на играча не съвпадат с изискванията за достигане на спортна физическа форма в Италия, същото може да бъде постигнато в други страни, където играчът може да поднови състезателна активност“, заявиха от пресслужбата на „нерадзурите“. Ериксен се присъедини към Интер от Тотнъм през януари 2020 и оттогава има осем гола в 60 мача за клуба.