Шампионът на Италия Интер направи страхотен жест към бранителя на Милан Симон Кяер. Датският национал получи тежка контузия в мача срещу Дженоа и претърпя операция, която ще го извади от игра за близо половин година.

На официалния си профил в Twitter „нерадзурите” споделиха новината за извършената хирургическа интервенция и добавиха пожелание Кяер да се възстанови колкото се може по-скоро.

„Истинският шампион не се познава само по това как играе футбол. Връщай се скоро, Симон, чакаме те на „Сан Сиро”, за да ти дадем аплодисментите, които заслужаваш”, написаха от Интер.

Кяер впечатли целия футболен свят с адекватната си реакция в секундите след инцидента с Кристиан Ериксен по време на мача между Дания и Финландия на европейското първенство миналото лято.

Халфът на Интер колабира на терена след получен сърдечен арест, а Кяер пръв му се притече на помощ, провери дали не си е глътнал езика и събра съотборниците си в кръг, който попречи на камерите да снимат.

След като лекарите взеха нещата в свои ръце, Кяер отиде да успокои съпругата на Ериксен. По-рано вчера стана ясно, че Интер почти сигурно ще освободи Ериксен в началото на следващата година. От няколко дни халфът тренира с Одензе, чийто юноша е.