Треньорът на Интер Симоне Индзаги призна, че отборът му страда от физическа и психическа умора. Той направи това признание след нулевото равенство с Милан в полуфинала за Купата на Италия, като "нерадзурите" не са вкарвали гол вече 403 минути. Резултатът дава леко предимство на Милан, който беше домакин в първия мач, и ако реваншът завърши с голово равенство, "росонерите" ще се класират на финал.

"Мисля, че дербито бе по-малко зрелищно от предишните две. Отборите бяха притеснени и явно мислят за този мач като за 180 минути", каза Индзаги пред "Медиасет". "Мислим за втория мач, искаме да стигнем финал и да спечелим трофея. Това беше нашият 36-и мач за сезона, имаме нужда от повече острота, работим върху това", призна треньорът.

Добрите новини за Интер бяха завръщането на Хоакин Корае и дебюта на Робин Госенс.

"Изиграхме много мачове. Освен грешката в защита, която доведе до спасяването на Ханданович, не си спомням за други шансове за Милан. Разбирам, че правим заглавията на вестниците, при положение, че не сме вкарали в 4 мача, но работим за това и имаме талантливи нападатели, които скоро ще се завърнат във форма. Има и неизбежна психологическа спад, след като играхме толкова интензивно през ноември, декември, януари", добави той.

"Загубихме дербито от Милан в Серия А, но доминирахме 75 минути. Не бяхме толкова остри тази вечер, но има финал и двата отбора искат да го стигнат. Затова и подходът ни бе по-тактически", обясни Индзаги.

Ключов играчи за Интер, като Николо Барела и Лаутаро Мартинес изглежда напълно изцедени в момента.

"Не гледам индивидуалностите, а отбора като цяло. Вече имаме на разположение Кореа и Госенс, които могат да помогнат много на отбора при ротацията. Имаме много играчи, които натрупаха доста мачове и в момента сме в преходен период. Като цяло кондиционната ни форма се подобрява. Тичахме повече от Сасуоло, въпреки че загубихме. Мисля, че равенството беше справедлив резултат. Продължаваме да ближем раните си от дербито в Серия А, което загубихме с 1:2 и изглеждаше напълно различно до 75-ата минута", завърши Симоне Индзаги.