Интер победи Специя с 3:1 като гост в среща от италианската Серия "А", която се игра на стадион "Алберто Пико".

"Нерадзурите" наложиха териториален превес рано-рано и в първата третина на двубоя владееха топката в близо 70% от игровото време. Въпреки това им липсваше точен удар, тъй като те имаха три неточни стрелби.

Домакините се впускаха в атаки и имаха своята възможност чрез Емануел Гиаси, но вратарят на шампионите Самир Ханданович внимаваше. 

Малко след изтичането на половин час игра Интер поведе с много красиво попадение. Марсело Брозович имаше дейно участие за атаката, получи от впусналия се в пеналта Данило Д'Амброзио и вкара фамозно с левачката.

Хоакин Кореа направи два пропуска за пет секунди, а Дъмфрис беше отказан от вратаря в края на първото полувреме. Второто пък започна с куриозна ситуация, при която Иван Перишич попречи на съотборника си Един Джеко да вкара от пет метра.

Специя имаше своите опасни акции, но завършващият удар не се получаваше. Интер обаче беше по-добрият отбор и в 73-ата минута заслужено удвои чрез Лаутаро Мартинес, а овациите с пробива и асистенцията си обра Перишич.

В 88-ата минута надеждите на Специя се върнаха. Капитанът Джулио Маджоре заложи на тупалка пред границата на наказателното поле и забоде топката в горния ляв ъгъл.

До края домакините се пооголиха отзад и позволиха на шампионите да контраатакуват на няколко пъти. В 93-ата минута Алексис Санчес окончателно сложи точка на спора, след като малко преди това изпорти златен шанс с безумен пас в пеналта.

Така шест кръга преди края на сезона Интер се качи отново на върха в таблицата и има актив от 69 точки. Специя е на 15-а позиция с 33 пункта.

 

Специя - Интер 1:3

0:1 Марсело Брозович - 31'
0:2 Лаутаро Мартинес - 73'
1:2 Джулио Маджоре - 88'
1:3 Алексис Санчес - 93'