Интер победи с 2:1 като гост Удинезе и запази шансовете си за защита на титлата в Серия А. “Нерадзурите” наглед решиха мача още през първото полувреме след голове на Иван Перишич (12) и Лаутаро Мартинес (39), но след почивката Игнасио Пусето (72) намали. Домакините натиснаха в края и поставиха под напрежение Интер. В същото време гол на Артуро Видал беше отменен заради засада.

В крайна сметка тимът на Симоне Индзаги стигна до изключително ценен успех. Интер е на второ място със 75 точки, само на две зад Милан, който по-рано днес победи в края Фиорентина. Шансове за Скудетото има и Наполи, който е трети със 70 т. Удинезе е 12-ти с 43.

Двубоят се разви по перфектен начин за “нерадзудите”, които поведоха в резултата още в 12-та минута. Федерико Димарко центрира от ъглов удар и намери на близката греда Иван Перишич. Хърватинът надскочи персоналния си пазач и с глава реализира за 1:0.

Хората на Симоне Индзаги диктуваха играта и след гола, но Димарко и Джеко не успяха да удвоят резултата. Лаутаро Мартинес пък стреля покрай вратата.
Така се стигна до 36-та минута, когато Лаутаро беше изведен сам срещу Силвестри, който изби удара му. Топката обаче попадна в Един Джеко, който се строполи в наказателното поле. Първоначално реферът не отсъди дузпа, но след като прегледа ситуацията с ВАР посочи бялата точка. От нея Лаутаро уцели греда, но след това направи добавка с глава на празна врата и покачи преднината на Интер на 2:0.

В началото на второто полувреме Един Джеко пропусна да реши всичко. Босненецът бе изведен сам срещу Силвестри в 51-та минута, но стреля нескопосано в последния момент и топката мина покрай страничната греда.

Домакините също имаха своите шансове, но Уолъс и Деулофеу нямаха късмет пред гола. В 69-та минута Удинезе имаше претенции за дузпа след падане на Лазар Самарджич в наказателното поле, но реферът не ги уважи. Все пак малко след това Удинезе намали изоставането си. Три минути по-късно все пак домакините отбелязаха. Деулофеу измъчи Ханданович с прекрасно изпълнение на свободен удар. След разбъркването в наказателното поле Удоджи подаде на метри от вратата на Пусето, който с лекота вкара за 1:2.

Много бързо Интер можеше да върне преднината си от два гола. В 76-та минута резервите Хоакин Кореа и Артуро Видал се откъснаха зад защитниците на Удинезе и Кореа подаде на полузащитника. Чилиецът пък с лекота реализира за 3:1, но голът беше отменен заради засада.

До края Удинезе натисна, а Интер предимно се отбраняваше. Домакините обаче така и не стигнаха до сериозно голове положение.

Удинезе - Интер 1:2
0:1 Иван Перишич 12’
0:2 Лаутаро Мартинес 39’
1:2 Игнасио Пусето 72’

Удинезе: Силвестри, Бекао, Мари, Перес, Молина (74 - Сопи), Арслан (46 - Самарджич), Уолъс, Перейра (80 - Яяло), Удоджи, Деулофеу, Съксес (27 - Пусето)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Димарко (77 - Д’Амброзио), Дармиан, Барела (88 - Весино), Брозович, Галярдини (74 - Видал), Перишич, Лаутаро (74 - Санчес), Джеко (74 - Кореа)