Интер победи с 3:0 Специя в мач от втория кръг на Серия А. Лаутаро Мартинес, Хакан Чалханоглу и Хоакин Кореа донесоха класическия успех на "нерадзурите", които оглавиха класирането преди мачовете утре. Ромелу Лакаку този път не успя да се разпише, но отново беше основна заплаха за съперника, като се отчете и с асистенция.

Домакините откриха резултата в 35-ата минута, когато дълъг пас на Николо Барела беше отклонен с глава от Лукаку към Лаутаро, който не остави шанс на вратаря с шут по земя от дъгата на наказателното поле. В Италия веднага изчислиха, че точно 500 дни по-късно белгиецът и аржентинецът отново комбинираха за гол на Интер.

В 44-ата минута Лукаку стреля с глава, но ударът му срещна напречна греда. При последвалия корнер Лаутаро от чиста позиция прати топката над вратата. Малко след почивката лошо изчистена топка от гостите отиде при Чалханоолу, който бе точен с изстрел по земя.

В 67-ата минута Петко Христов влезе в игра на мястото на Матия Калдара. По същото време беше заменен Лукаку, което даде шанс за изява на Един Джеко. Българският национал веднага беше замесен в опасност пред вратата на вицешампионите. Защитникът свали топката за Давид Стрелец, но нападателят я прати в аут.  

В 82-ата минута Джеко намери Кореа, а аржентинецът реализира с хубав удар, оформяйки крайния резултат.

В следващия кръг тимът на Симоне Индзаги има тежко гостуване в Рим на Лацио, а за Петко Христов и компания предстои не по-леко изпитание – визита на Ювентус.