Ромелу Лукаку е получил нова контузия на подколянното сухожилие по-малко от седмица, след като се завърна на терена за Интер, съобщиха от пресслужбата на „нерадзурите“.

В изявление, клубът заяви, че белгийският нападател е получил „разтягане на в подколянното сухожилие на лявото бедро“ – същият мускул, който го държа извън терените в продължение на два месеца. Интер добави, че състоянието на 29-годишния футболист „ще бъде преразгледано отново в следващите няколко дни“, като медиите на Ботуша предадоха, че той все още не е под угрозата да пропусне Световното първенство в Катар.

Лукаку направи страхотно завръщане в сряда, когато се разписа при при убедителния успех над Виктория Пилзен с 4:0, който изпрати Интер в осминафиналите на Шампионската лига. Той се появи от резервната скамейка при класиката над Сампдория с 3:0 – победата изкачи тима от Милано до петото място в класирането на Серия А, на осем точки от лидера Наполи.

Въпреки това, поредната му травма означава, че той ще пропусне последния двубой на отбора в групите на ШЛ – визита на Байерн Мюнхен във вторник, и почти сигурно няма да вземе участие и в неделния сблъсък с Ювентус за първенство.