Интер се измъчи срещу Парма, но се класира за 1/4-финалите на Купата на Италия.

"Нерадзурите" се нуждаеха от 120 минута, за да победят 2:1 отбора от Серия Б на "Джузепе Меаца".

В редовното време срещата завърши 1:1. В герой за Интер се превърна Ачерби. Той вкара победния гол в 110-ата мин.

Така носителят на купата от предния сезон продължава със защитата на трофея.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги даде почивка на част от основните играчи. Той бе направил цели 7 промени в сравнение с мача от Серия А срещу Монца през уикенда. В стартовия състав не попаднаха Един Джеко, Матео Дармиан, Милан Шкриняр. Аут за срещата пък бяха контузените Лукаку, Барела, Чалханоолу и Брозович.


Парма бе изведен на терена от легендата Джанлиуджи Буфон. 44-годишният вратар по принцип е резерва, но Фабио Пекия пусна именития страж в титуляр. За последно Буфон бе на терена преди 3 месеца.


Гостите получиха първата възможност за гол. Играчите на Интер сбъркаха при изнасянето на топката. Грешен пас на Д'Амброзио бе пресечен от Васкес в наказателното поле. Офанзивният футболист стреля в 3-ата мин, не шутът не затрудни Онана и той спаси.

Парма продължи да пресира Интер, когато топката бе около пеналта на "нерадзури". На няколко пъти в началните минути се наложи Онана да рита на посоки, само и само топката да е далеч от вратата му.

Играчите на Симоне Индзаги разиграваха бавно и постепенно, но тимът от Серия Б се бе затворил в първите минути и не оставяше свободни пространства.

В 18-ата мин грандът от Милано организира бърза контраатака, започнала от вратаря им Онана. Само за няколко секунди топката вече бе на границата на наказателното поле на Парма. Мхитарян опита извеждащ пас зад гърба на бранителите на гостите. Топката дойде дълга и Лаутаро Мартинес едва я овлядя на аутлинията, след като остротата на атаката се уби, а играчите на Парма вече бяха заели позициите си.


В средата на полувремето Интер достигна до първата си добра ситуация в мача. Робин Госенс проби по лявото крило, след което намери на дъгата на наказателното поле Роберто Галярдини. Той стреля от движение, но ударът му мина встрани от гредата на Буфон.


С топовен удар от над 30 метра Станко Юрич, който се появи като резерва на мястото на Ман, препарира Онана и шокира "Джузепе Меаца" в 38-ата минута.

Хърватинът пое зад дъгата на наказателното поле, а с второто си докосване изстреля истински снаряд към вратата на Интер, за да открие резултата.

Парма не се прибра в глуха защитата след гола. Гостите можеха да водят дори с две попадения, но Онана отрази блестящ удар на голмайстора Юрич в края на първата част. Шутът му летеше към горния ляв ъгъл на вратата на "нерадзурите", но камерунският страж показа класа и изби в корнер.


Въпреки получения гол Интер не показа нищо до края на полувремето. За статистиката играчите на Индзаги дори нямаха точен удар към вратата на Буфон за първите 45 минути.

Интер натисна в началото на втората част. Дъмфрис направи марков пробив отдясно. Нидерландският футболист се отскубна от пазача си и видя свободния Мхитарян. Арменецът стреля веднага, но ударът му бе много слаб и неточен.


Атаките на Интер към вратата на Парма секнаха около 60-ата минута. Това накара Симоне Индзаги да смени част от офанзивните си футболисти.

В игра се появиха Един Джеко, Димарко и Беланова, а "нерадзурите" смениха схемата и заиграха с четирима в защита. В предни позиции пък действа офанзивното трио - Кореа, Мартинес и Джеко.

Смените дадоха импулс в играта на Интер. Носителят на купата за миналия сезон започна да атакува още по-стремглаво. Въпреки опасните набези Интер не стигна до точен удар или поне до чисто положение в следващите 10 минути.

След 70-ата мин "нерадзурите" натикаха противника си в собствената му половина. Всички играчи на Симоне Индзаги, без вратаря Онана, бяха в половината на Парма в заключителните минути на срещата.

Джеко в 73-ата мин след корнер затрудни Буфон, но до гол така и не се стигна. Нападателят пробва да засече, но легендарният вратар излезе и изби.

Лаутаро пробва да вкара с акробатично изпълнение. Ударът на световния шампион рикошира в Балог, което промени траектория. За късмет на гостите, тя излезе в нов корнер.


Всичко вървеше към загуба на Интер, когато Лаутаро Мартинес от нищото избухна в 88-ата мин.

Световният шампион получи на границата на наказателното поле и с бомбен шут препарира Буфон. При шута на аржентинеца имаше лек рикошет в главата на бранител, което още повече затрудни стража. Това бе и първият точен удар за "нерадзурите" в мача.

Джеко можеше да реши всичко в срещата и да класира Интер напред, но 44-годишният Буфон показа, че още е класа. Босненецът засече остро подаване в наказателното поле в последната минута, но бе спрян с великолепно спасяване от легендата.

До края на редовното време Интер не стигна до нов шанс за гол и срещата влезе в продължения.

Не бяха изминали и 2 минути от допълнителното време и Хоакин Кореа падна в наказателното поле. Нападателят на Интер искаше дузпа, но съдията Пронтера даде знак играта на продължи.

В 93-ата мин Камара нахлу в наказателното поле на "нерадзурите" и стреля ниско по земята, но Онана спаси с крак.

Галярдини за малко да сбърка фатално. Полузащитникът на Интер сгреши при изнасянето на топката и тя попадна в краката на Ено. Без да се колебае, той стреля, ала опасният му шут излезе в аут.

Интер стигна до победата с гол на Франческо Ачерби. Италианецът вкара с глава от близо 20 метра.

Димарко проби по лявото крило и пусна остра топка успоредно на голлинията. Буфон направи няколко крачки и изби, но топката попадна на главата на Ачерби, който с хубав удар я прати в мрежата на Парма.

ИНТЕР - ПАРМА 1:1 (2:1 след продължения)

Голмайстори: 0:1 Юрич (38); 1:1 Мартинес (88); 2:1 Ачерби (108)

Стартови състави:

ИНТЕР: Онана, Д'Амброзио, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Галярдини, Аслани, Мхитарян, Госенс, Кореа, Лаутаро Мартинес

ПАРМА: Буфон, Дел Прато, Балог, Осорио, Валенти, Естевес, Бернабе, Сом, Бенедичак, Васкес, Ман