Интер победи с 2:1 Кремонезе като гост в мач от 20-ия кръг на Серия А. Давид Окереке изведе домакините напред в резултата още в началото, но с два гола на Лаутаро Мартинес "нерадзурите" обърнаха развоя на срещата.

С трите точки тимът на Симоне Индзаги излезе на второ място във временното класиране, на две точки пред Милан, който утре приема Сасуоло. Успехът обаче не дойде лесно.

Още при първата си атака Кремонезе поведе след отлично изпълнение на Окереке. В 11-ата минута нападателят великолепно насочи топката към горния ляв ъгъл на Онана, тя се удари в греда и влезе във вратата.

Интер отговори много бързо. В 21-ата минута след ъглов удар Джеко стреля от въздуха. Вратарят Карнезеки изби, но Лаутаро реагира най-добре и прати топката в мрежата. 

Малко преди почивката стражът на домакините се отличи с двойно спасяване. Карнезеки първо отрази далечен удар на Димарко, а след това се върна, за да спре Лаутаро при добавката.

След почивката "нерадзурите" продължиха да доминират. Още в началото на втората част вратарят на тима от Кремона трябваше да отразява удар на Димарко.

В 65-ата минута отлично подаване на Джеко намери Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Аржентинецът стреля, топката се отклони във Васкес и направи Карнезеки безпомощен - 1:2.

Кремонезе заигра по-агресивно в последната част на двубоя, а при една ситуация намеса на Дармиан малко пред голлинията помогна на Онана да се справи с добра атака на съперника.

В последните минути Индзаги пусна в игра Лукаку и Кореа, а Интер спокойно удържа крехкия си аванс. В 88-ата минута Алесандро Бастони можеше да вкара и трети гол, но негов изстрел от вътрешността на пеналта мина на сантиметри от гредата.

Така новият треньор на домакините Давиде Балардини записа първа загуба начело на отбора. Поражението остави Кремонезе на последно място в класирането, без спечелена победа от началото на първенството.