Ромелу Лукаку изпълни втората дузпа, която Интер получи срещу Специя снощи. Белгиецът бе точен от бялата точка, за да изравни за 1:1, но нерадзурите загубиха мача 1:2. Преди това Лаутаро Мартинес пропусна от бялата точка, като удара му бе спасен от вратаря Дронговски.

Куриозното е, че Лаутаро има 5 пропуска от 11 изпълнени дузпи за Интер в последните две години и половина. А Лукаку, който бе на терена от първата секунда, е безгрешен в Серия А. Всъщност белгиеца се превърна в най-успешният дузпаджия в историята на калчото. Снощи той вкара 14-а дузпа от общо 14 изпълнени в Серия А. С това изравни Давид Суазо, който също има 14 гола от 14 дузпи в Серия А. Няма играч, вкарал повече дузпи в калчото без да е пропуснал нито веднъж.

"Лукаку и Лаутаро са нашите дузпаджии. Те бяха на терена и двамата и това всъщност не се беше случвало преди, когато имаме дузпа. Беше между тях да решат. Дронговски направи страхотно спасяване", обяви треньорът Симоне Индзаги.

"Отправихме 20-30 удари в този мач. Трябваше да се справим по-добре от това. Като изравнихме пък не трябваше веднага да правим дузпа. Със сигурност тази вечер ще е тежка за нас, защото разочарованието е голямо", допълни Индзаги.