Защитникът на Интер Алесандро Бастони ще пропусне неделния сблъсък от Серия А срещу Ювентус поради мускулна контузия и няма да бъде на разположение за националния тим на Италия по време на международната пауза. Италианският централен защитник беше заменен във второто полувреме на мача от Шампионската лига с Порто във вторник и прегледите, направени в четвъртък сутринта, потвърдиха травмата.

„Алесандро Бастони премина преглед тази сутрин в Института Хуманитас в Розано след контузия в Порто“, се казва в изявление на Интер. „Прегледите показаха разтежение на левия бедрен мускул. Състоянието му ще бъде преоценено следващата седмица".

Това означава, че 23-годишният футболист няма да бъде на разположение в неделя, когато Ювентус на Масимилиано Алегри гостува на нерадзурите в Дерби д'Италия. Бастони също няма да е на разположение за националния тим на Италия. Адзурите ще се изправят срещу Англия и Малта в първите квалификационни мачове за Евро 2024 следващата седмица.

Бастони е твърд титуляр за Интер, като има 30 мача във всички състезания този сезон. Милан Шкриниар може да стартира срещу Ювентус, след като се завърна от контузия във вторник в мача с Порто от Шампионската лига.