Според вестник "Тутоспорт" Интер продължава да се интересува от Пауло Дибала, но директорът Барио Бачин проучва новоизлюпения италианския национал Матео Ретеги. Скаути на нерадзурите са били в Малта, където роденият в Аржентина нападател вкара втория си гол във втория си мач за адзурите. Нападателят на Тигре е роден и играе в Аржентина, но избра да представлява Италия.

Ретеги дебютира за Италия в четвъртък при загубата с 1:2 срещу Англия в Неапол. 23-годишният футболист е роден в Аржентина на 29 април 1999 г., но има италиански паспорт, защото има италианско потекло. Няколко европейски клуба вече бяха свързвани с неговия подпис през лятото, но според информациите в Италия Интер води в надпреварата за нападателя.

Според "Тутоспорт" директорът на Интер Дарио Бачини е наблюдавал Ретеги в игра срещу Малта в неделя вечерта. Ретеги е една от възможностите на Интер да подсили атаката си през следващия сезон заедно с Паоло Дибала от Рома.

Ла Хоя се присъедини към Рома като свободен агент миналото лято, но има клауза от 20 милиона евро в договора си на Стадио Олимпико. Интер е преговарял с аржентинския нападател миналото лято, но до договор така и не се стигна и аржентинеца премина в Рим. Въпреки това нерадзурите продължават да се интересува от бившата звезда на Ювентус, твърди "Тутоспорт".