Натискът върху треньора на Интер Симоне Индзаги нараства, след като нерадзурите са се свързали и започнали преговори с Роберто де Дзерби. Грандът от Милано иска наставника на Брайтън да поеме клуба от лятото. Интер изглежда непостоянен под ръководството на Индзаги и продължават да нарастват съмненията относно способностите му да изведе тима до титлата. Миналият сезон Интер завърши втори на точка зад градския съперник Милан.

През този сезон Индзаги вече спечели Суперкупата на Италия и Интер е на полуфиналите на Купата на Италия и четвъртфиналите на Шампионската лига, два елемента, които са ключови за Индзаги и неговото бъдеще в клуба. Според "Кориере дело спорт", април ще бъде решаващ месец за Индзаги в Интер, като ръководството на клуба очаква важни резултати както в Купата на Италия, така и в Шампионската лига.

Нерадзурите искат да бъдат готови за всяка възможност, така че започнаха преговори с Де Дзерби. Треньорът на Брайтън има освобождаваща клауза за 8-10 милиона евро в договора си и прекратяването на сделката с Индзаги ще им струва около 10 милиона евро. Интер обмисля ситуацията, оказвайки натиск върху Индзаги да се представи в решаващ етап от този сезон.

Де Дзерби има опит в Серия А, където направи чудесни няколко сезона със Сасуоло. После премина в Шахтьор Донецк, но след избухването на войната с Русия остана без работа, а после замени Греъм Потър в Брайтън. Чайките се представят отлично във Висшата лига и са на път да се класират за евротурнирите.