Полузащитникът на Интер Хакан Чалханоглу получи мускулна травма по време на първото полувреме на мача на Турция срещу Хърватия снощи. Комшиите загубиха квалификацията за Евро 2024 с 0:2. Турският национал беше сменен в 38-ата минута. Той изглежда имаше мускулна контузия на лявото бедро и беше заменен от Исмаил Юксек.

Бившият полузащитник на Милан може да се наложи да премине медицински прегледи в Милано в следващите дни след завръщането си от националния отбор. Чалханоглу изигра ключова роля за Интер на Симоне Индзаги този сезон, с три гола и шест асистенции в 36 мача във всички състезания.

Той се присъедини към "нерадзурите" като свободен агент от Милан през 2021 г. и настоящия му договор е до юни 2024 г. Въпреки това гигантите от Серия А са в напреднали преговори за удължаване на контракта му.

Интер среща Фиорентина на Сан Сиро в събота, 1 април, в първия мач от Серия А след международната пауза. Те ще гостуват на Ювентус на 4 април в първия мач от полуфиналите на Купата на Италия и е много възможно Чалханоглу да пропусне тези мачове.