Симоне Индзаги настоява, че представянето на Ромелу Лукаку „би било оценено по много различен начин“ без тези шокиращи пропуски, които доведоха до загубата 0:1 от Фиорентина. Това беше възможно най-лошото начало на един труден месец, в който "нерадзурите" ще играят в Серия А, четвъртфиналите на Шампионската лига и полуфиналите на Купата на Италия. Голът на Джакомо Бонавентура нанесе трето поредно поражение на Интер в първенството и десета загуба за тима от началото на сезона в Серия А.

„Има голямо разочарование, загубихме два поредни домакински мача. Трябва да работим повече, като започнем с мен“, каза Индзаги пред DAZN.„Фиорентина е качествен отбор, момчетата направиха всичко по силите си. Точно така е в момента, трябва да сме по-решителни, защото имахме толкова много положения за гол и трябваше да ги използваме. Не мога да искам повече от гледна точка на усилията, тъй като момчетата направиха всичко, което поисках от тях.“

Ако имаше съжаления за пропиляните възможности в последните мачове, то те бяха засилени тук, особено с Ромелу Лукаку, който по някакъв начин пропусна от три метра, когато все още беше 0:0.

„Ако беше вкарал тези две положения, представянето на Лукаку щеше да бъде оценено по много различен начин. Неговата роля е да създава възможности, да прави движенията, от които отборът се нуждае. Той не беше единственият, който имаше шансове днес, така че не бих се фокусирал само върху Ромелу.”

Индзаги се опита да премине към трима нападатели късно, но ако не друго, те бяха още по-малко ефективни в атака в този момент.

„Колкото повече продължаваше играта, толкова повече губехме острота. Честно казано бях по-ядосан след играта срещу Ювентус и това не е резултатът, който заслужавахме. Момчетата дадоха всичко от себе си, но очевидно това е 10-то поражение за сезона и това означава, че нещо не работи. Това не е мястото, където искахме да сме в таблицата.“