Хенрих Мхитарян признава, че се чувства „виновен“ за пропиляната възможност при поражението на Интер от Фиорентина с 0:1, но твърди, че пропуските са, защото играчите „го искат твърде много“. Нерадзурите записаха третата поредна загуба в Серия А за първи път от 2017 г. и  дори третото място вече е изложено на риск.

„Мисля, че единственото нещо, което ни липсва, са головете. Не сме вкарвали гол в три мача и тази вечер отново можехме да вкараме три или четири само през първото полувреме, за да убием мача“, каза Мхитарян пред DAZN. „Вместо това не вкарахме и се чувствам виновен, че не използвах своя шанс.“

Националът на Армения успя да преодолее двама съперници през първото полувреме, но останал сам срещу вратаря не успя да го преодолее, а и можеше да подаде на свободния Ромелу Лукаку.

„Не съм гледал повторение на ситуацията, но я преповтарям в ума си. Говорих и с Лукаку, можех да му подам, но бях в добра позиция и се концентрирах върху гола.”

Ромелу Лукаку пропусна два изключителни шанса и също може да носи вина за поражението. Мачът в крайна сметка беше решен от удар на Джакомо Бонавентура с глава от близко разстояние.

„Не става въпрос само за решителност, ние също трябва да сме спокойни и концентрирани пред вратата. Трябва да имаме спокойствие. Знаем, че не вкарваме голове и че нещо не работи. Мисля, че е така, защото го искаме твърде много, така че сме напрегнати, когато дойде моментът за снимки. Има твърде много адреналин за този момент", завърши Мхитарян.