Хенрих Мхитарян заяви, че се чувства виновен за загубата на Интер от Фиорентина и добави, че пропуските на него и съотборниците му са в следствие на пренавиване. “Нерадзурите” записаха третата си поредна загуба в Серия А и вече рискуват да загубят дори третото място.

“Липсват ни единствено головете. Не сме вкарали в три поредни мача и тази вечер също не успяхме. А имахме 3-4 много добри положения само през първото полувреме. Чувствам се виновен, че не успях и аз да вкарам”, каза арменецът след мача.

Ромелу Лукаку също направи два сериозни пропуска на празна врата, докато Николо Барела удари греда. Мачът беше решен от Джакомо Бонавентура, който направи добавка отблизо.

“Не става въпрос за мотивация, просто трябва да бъдем спокойни и да сме концентрирани пред гола. Трябва да изчистим умовете си. Знаем, че не вкарваме голове и това просто някак не работи. Мисля, че е така, защото го искаме много силно и сме напрегнати, когато се открие шанс за шут. Има твърде много адреналин в тези моменти”, добави Мхитарян.

Интер в момента е на третото място в класирането с 50 точки и мач повече от Милан, който е с 48. Април ще бъде много важен за “нерадзурите” заради мачовете с Ювентус в полуфиналите на Купата на Италия и четвъртфиналите с Бенфика в Шампионската лига.