Интер работи за перманентния трансфер на Франческо Ачерби в клуба. Защитникът е под наем от Лацио, но нерадзурите искат отстъпка от договорената цена за постоянното му преминаване на "Сан Сиро".  35-годишният централен защитник беше привлечен по молба на треньора Симоне Индзаги, който вече беше работил с Ачерби при Орлите.

След спор с ултрасите на Лацио, Ачерби беше даден под наем в Интер с опция за купуването му от 3,5 милиона евро. Той стана ключова фигура в отбора на нерадзурите, който спечели Купата на Италия, Суперкупата на Италия и ще играе финала на Шампионската лига срещу Манчестър Сити в Истанбул на 10 юни.

Ветеранът има 46 състезателни участия през този сезон, като отбеляза един гол и направи една асистенция. Според информациите агентът Федерико Пасторело работи усилено, за да намали исканата цена и да получи отстъпка за Ачерби, знаейки, че той няма да се върне в Лацио в никакъв случай заради скандала с феновете.

Интер се стреми да го намали сумата до около 1,5 милиона евро или дори по-малко, ако част от тях се прехвърли във вид на бонуси, свързани с представянето.