Sky Sport Italia съобщава, че Интер се готви да представи оферта на Арсенал за Фоларин Балогун след новината, че предишната цел Джанлука Скамака ще се присъедини към Аталанта от Уест Хям. Според Sky, Интер е готов да предложи на Арсенал цена, подобна на тази, която бяха подготвили за Скамака, но са готови да включат значителна клауза при бъдеща продажба, за да увеличат възможността за сделка.

Говори се, че Интер ще предложи 25 милиона евро плюс 5 милиона евро бонуси, както и солидна клауза за продажба за американския национал. Междувременно се съобщава, че Арсенал е определил исканата цена на 40 милиона евро, оставяйки разлика в оценката от 10 милиона евро, ако не броим споменатата клауза за продажба.

Смята се, че Балогун е настоящият първи избор на Интер, предвид възрастта и профила му. Той е описан като инвестиция както за настоящето, така и за бъдещето.

Ако Интер обаче не успее да сключи сделка за Балогун, беше споменато, че може да се обърне към Удинезе и вместо това да се опита да привлече 25-годишния нападател Бето на Сан Сиро.