Интер плати на Алексис Санчес да напусне само преди година, но нерадзурите си го връщат обратно, като пращат Хоакин Кореа в Олимпик Марсилия под наем с опция за закупуване. Двата клуба се разбраха за размяната, която освен това ще донесе печалба на нерадзурите. Италианският гранд търси нападател през цялото лято и една от основните им цели, играчът на резервната скамейка на Арсенал Фоларин Балогун, е на път да премине в Монако за 45 милиона евро.

Интер е затруднен финансово, но разполага с авоари спестени от неуспешното преминаване на Лазар Самарджич от Удинезе. Тази сума се вля в офертата за привличането на Бенжамен Павар от Байерн Мюнхен за 30 милиона евро, включително бонуси. Междувременно се повдигнаха вежди от новината, че Алексис Санчес се завръща на "Сан Сиро", само година след като Интер му плати да прекрати договора си предсрочно по взаимно съгласие.

Той се завръща като свободен агент след сезон с Олимпик Марсилия, който от своя страна ще замени чилиеца с друг играч на Интер, подписвайки с Хоакин Кореа под наем за 2 милиона евро с опция за закупуване за още 10 милиона евро, което ще се превърне в задължение, ако френския отбор се класира за Шампионската лига.

Calcio e Finanza са изчислили въздействието, което тези трансфери ще имат върху книгите на Интер. Кореа беше закупен от Лацио за 32,5 милиона евро през 2021 г. и към юни 2023 г. присъствието му в Интер струва около 16,9 милиона евро. Тъй като това е заем, Интер пак ще покрие амортизацията, но ще спечели 2 милиона евро за заема и няма да трябва да плаща брутната заплата от 6,5 милиона евро.

Според докладите Санчес ще печели 3 милиона евро на сезон нетни заплати по краткосрочен договор и тъй като той беше в Италия само преди година, няма да може да се възползва максимално от отстъпката в заплатата си от Указа за растеж. Това означава, че ще струва на Интер 5,55 милиона евро бруто.

Независимо от това, тези трансфери все пак ще дадат на Интер положителен ефект от малко под 3 милиона евро за този сезон, тъй като щеше да струва 14,6 милиона евро, за да запази Кореа на 12 милиона евро за тази размяна. Ако Марсилия активира опцията за закупуване през следващото лято, тогава те ще направят печалба от €1,5 милиона от целия опит на Кореа.