Авторът на победния гол срещу Емполи Федерико Димарко ще получи нов договор от Интер. Защитникът вкара впечатляващо попадение в Тоскана за крайното 1:0, което увеличи серията на поредни победи от началото на сезона на пет. Бранителят е един от най-постоянните играчи на Интер в последните 2 години и това не остава незабелязано от ръководството. Спортният директор Джузепе Марота обяви, че от клуба ще предложат нов контракт на Димарко.

„Животът е направен от мечти и реалност, а реалността е, че ние искаме да спечелим Скудетото, за да поставим втората звезда на гърдите си. Докато представянето в Европа е мечта, която почти се сбъдна миналата година“, каза Марота.„Длъжни сме да дадем всичко от себе си за всичките ни цели.”

„Димарко доказва чувството за принадлежност към клуба, ние сме щастливи и горди от него. Той продължава да се подобрява и все още е много млад. Скоро ще се срещнем, за да обсъдим удължаването на договора му".

Защитникът на Интер има контракт с клуба до юни 2026 г. Още от дете Димарко е фен на нерадзурите, като дори имаше някои невъздържани прояви с песни срещу местния съперник Милан, за които трябваше да се извинява.