През лятото Лазар Самарджич се разбра с Интер, премина медицинкки прегледи и бе на път да подпише с нерадзурите. В последния момент, обаче сделката се провали. Така и не стана ясно защо, като в медиите се твърдеше, че бащата на играча и негов агент е поискал по-голяма заплата.

Интер се бе разбрал с Удинезе да плати 15 млн. евро и да добави младока Джовани Фабиан. В интервю за седмичното списание на "Гадзета дело спорт" - "Спорт Уийк" Самарджич говори за това, което се е случило.

"Знам какво се случи, но вече е минало и не искам да говоря повече за това. Не става въпрос за пари. Аз съм човек, който мисли позитивно, Удинезе е силен отбор, организиран клуб, ако остана още една година, това е перфектно за мен. Искам да изкарам един страхотен сезон тук, а след това ще видим. Не съм говорил с баща си, нямаше нужда, защото вече знаех отлично как са се развили нещата", обяви Самарджич.

"Никога не съм разговарял със Симоне Индзаги, обаче когато се върнах в Удине, господин Сотил ми каза: "Мислех, че досега ще те виждам само по телевизията, с фланелката на Интер, а вместо това си тук. Щастлив съм."

Сърбинът не се е отказал от идеята да направи трансфер в по-голям клуб. "Готов съм да премина в топ клуб. На 21 години съм, най-много след две години ще бъда още по-подготвен - и психически и физически. На терена трябва да се подобря в атакуващите пространства."

Самарджич има договор с Удинезе до юни 2026 г. И двата гола на Удинезе през сезона са негово дело.

Translated with DeepL