Интер разгроми Салернитана с 4:0 като гост и се върна на първото място в класирането на Серия А. И четирите гола в мача вкара Лаутаро Мартинес, който влезе в игра в началото на второто полувреме. Той е първият играч в историята на калчото реализирал 4 гола като резерва. Аржентинецът вече има девет попадения от началото на сезона в Серия А.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги направи много промени в състава след загубата от Сасуоло през седмицата. В атака стартира Алексис Санчес, имаше титулярни места още за Карлос Аугусто, Дейви Клаасен, Бенжамен Павар и Стефан де Фрай.

Първото полувреме завърши без голове и без много положения. Пет минути след паузата Индзаги направи тройна смяна като пусна в игра Лаутаро Мартинес. Аржентинецът откри резултата малко след това след пас на Маркус Тюрам. След това Бика направи 2:0 след пас на Барела, а 5 минути преди края Тюрам бе съборен в наказателното и от дузпа Мартинес оформи своя хеттрик. В добавеното време вкара и четвъртото попадение за успеха.

След победата Интер има 18 точки, колкото и Милан. Салернитана остава без успех от първите 7 мача за сезона и със само 3 точки в актива.