Лаутаро Мартинес влезе в историята като първата резерва в историята на Серия А, която вкарва 4 гола. Аржентинецът обаче веднага показа своята скромност, като заяви, че не са важни попаденията му, а че Интер е спечелил. Нерадзурите се наложиха с 4:0 като гост на Салернитана и се върнаха на първото място в класирането на Серия А, след като преди няколко дни загубиха от Сасуоло с 1:2.

"Победата беше от решаващо значение за нас. Загубихме мач у дома, който не мисля, че заслужавахме да загуби, но допуснахме два гола от наши грешки, така че днес трябваше да спечелим", заяви Лаутаро Мартинес. "Създадохме шансове през първото полувреме и не ги използвахме. След почивката влязохме с нужната решителност, такава, каквато Интер винаги трябва да има. Вкарах четири гола, но не те са важни, а че Интер спечели мача".

"Мисля, че имахме малко умора в последните няколко мача, тъй като ние пресираме високо и се опитваме да си върнем топката веднага след като я загубим, така че всичко това си казва думата. Треньорът прави своя избор, важното е, че всички сме готови, когато има нужда да се включим."

Лаутаро Мартинес прави най-добрия си старт на всеки сезон, като успя да вкара девет гола в първите седем мача в Серия А, плюс още един за равенството с Реал Сосиедад в Шаммпионската лига.

"Опитвам се да се усъвършенствам както на терена, така и извън него. Вече имам семейство, две деца, и това ми помага да бъда съсредоточен и концентриран."