Интер губеше с 0:3 като гост на Бенфика на почивката, но успя да стигне до 3:3, а дори можеше и да спечели мача. Точката обаче запази шансовете на нерадзурите за първото място в крайното класиране. Хората на Симоне Индзаги и Реал Сосиедад вече се бяха класирали преди тази вечер, но имат еднакъв актив от точки и играят един срещу друг в последния мач.

Симоне Индзаги направи 8 промени в състава, който завърши 1:1 с Ювентус през уикенда. Титулярите останаха на пейката.

Бенфика поведе с 3:0 още през първото полувреме. Бившият играч на Интер Жоао Марио вкара хеттрик. Той записа петия най-бърз хеттрик в историята на Шампионската лига, като вкара между петата и 34-ата минута три гола. Жоао Марио е едва втория играч, който записва хеттрик срещу Интер в Шампионскатга лига. Другият е Гарет Бейл за Тотнъм на "Сан Сиро" през 2010.Последният пък бивш играч на Интер с хеттрик срещу нерадзурите бе Серджо Бригенти за Сампдория през април 1961 г.

През второто полувреме обаче Интер натисна и нещата се промениха. Първо Марко Арнаутович намали с удар от метър. Това е първият му гол в турнира за Интер от сезон 2010/11. Давиде Фратези върна още един гол и нещата се промениха. Последва дузпа за нарушение срещу Тюрам. Алексис Санчес бе точен и изравни за 3:3.

Бенфика остана с 10 души, след като Антонио Силва бе изгонен с намесата на ВАР с директен червен картон в 86-ата минута за фаул срещу Барела. Именно Барела бе човека, който можеше да направи обрата пълен в добавеното време, но уцели гредата.