Треньорът на Интер Симоне Индзаги бе много доволен от победата над Фиорентина, която върна тима му на първото място в Серия А. Нерадзурите надвиха 1:0 във Флоренция с гол на Лаутаро Мартинес. Следващият мач е срещу Ювентус, който в момента има точка по-малко от Интер. Индзаги прави невероятен сезон с Интер. Отборът му има 17 победи от първите 21 мача за сезона и невероятните 54 точки. В историята единствено Интер на Роберто Манчини имаше повече победи и точки на този етап 18 и 57 точки.

"Ясно е, че след като поведохме, имахме много шансове, при които можехме да се справим по-добре, включително един, при който Терачано направи страхотно спасяване. След почивката имаше много контраатаки, при които отново обикновено имаме повече качество", заяви Индзаги."Въпреки това не мога да упрекна нищо тези момчета, тъй като спечелихме 17 мача от 21, вкарахме 50 гола и допуснахме 10, така че мога само да ги похваля.Всички мачове са трудни, особено във Флоренция срещу голям отбор като Фиорентина. Това беше много важен етап от сезона."

Това беше особено забележителен резултат, като се има предвид, че Интер беше без наказаните Хакан Чалханоглу и Николо Барела, така че трябваше да преобрази изцяло полузащитата си.

"Кристиян Аслани беше отличен, но аз нямах никакви съмнения за това. Не бях сигурен дали няма да има нужда от още една година, за да се развие, но той е 100-процентова част от състава и винаги тренира добре. Всеки треньор има късмет да работи с такова момче и се радвам, че той даде асистенцията за гола на Лаутаро. Отдавна не беше играл 95 минути, така че това ви показва колко добре тренира, за да поддържа форма."

Индзаги даде почивка на Федерико Димарко, затова бе попитан дали е взел решенията си въз основа на предстоящия сблъсък за Скудетото с Ювентус?

"Приемаме мач по мач, не правим други сметки. Дойдохме тук след два трудни мача за Суперкупата, дадох на играчите два дни почивка, тъй като те я заслужават." Споменаването на "други сметки" е, защото Интер има мач в запас срещу Аталанта, който ще се играе следващия месец. Сега обаче предстои сблъсък с Ювентус, а закачките между двата лагера не спират от доста време.

"Това е мач между два много добри отбора, които имат забележителна серия от резултати, почти идентични. В Торино не беше впечатляващ мач, имаше два много добри гола, в неделя сме пред нашите фенове."

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри заяви, че ще спре да прави хапливи шеги и коментари в навечерието на този сблъсък, защото Интер е "чувствителен".

"Лично аз нямам никакви проблеми и изобщо не мисля, че това изказванията им бяха груби. От вторник ще започнем да мислим за Ювентус", усмихна се Индзаги.