Мехди Тареми е договорил личните си условия с Интер преди свободен трансфер през лятото, а Порто е официално информиран за продължаващите преговори. Договорът на 31-годишния ирански нападател с португалския клуб изтича в края на този сезон и ново споразумение няма да бъде подписано, което прави това последните му шест месеца в клуба. Според регламента той вече има право да преговаря с други отбори. Нападателят бе трансферна цел на Милан миналото лято, но въпреки усилените преговори до сделка не се стигна.

Тареми пристигна в Порто през 2020 г., като в 171 мача е отбелязал 86 гола и е дал 53 асистенции. Иранецът се е съгласил да подпише тригодишен договор с Интер на стойност около 3 млн. евро нето на сезон плюс добавки.

Както съобщава Calciomercato.com, от Интер вече са изпратили официално писмо до Порто, за да ги информират за продължаващите преговори с Тареми, като са дали ясно да се разбере, че очакват да посрещнат нападателя със свободен трансфер през лятото. Единственото, което остава на 31-годишния футболист в момента, е да премине медицински прегледи в клуба и да подпише договора си.