Интер е на върха в класирането на Серия А до голяма степен благодарение на стабилната си защита, тъй като само Рома на Фабио Капело през 2003-04 допусна толкова малко голове на този етап от сезона и има най-добрата голова разлика в Европа. Симоне Индзаги беше смятан за по-нападателен треньор от своя предшественик Антонио Конте, но въпреки това успя да подобри както резултатите в атака, така и организацията им в защита.

Въпреки загубата на вратаря Андре Онана и централния защитник Милан Шкринияр през лятото, те са допуснали само 10 гола в първите 22 кръга на Серия А. Единственият отбор в ерата с три точки за победа (от 1994 г.), който постигна това, беше Рома на Капело през кампанията 2003-04. Интер има най-доброто постижение в защита от всички клубове в петте най-добри европейски лиги, но и най-добрата голова разлика, която в момента е +41.

Това е благодарение на отбелязването на 51 гола, което ги поставя над Байерн Мюнхен с +40. Това е най-добрата голова разлика в Серия А след 22 кръга, откакто друг отбор на Интер имаше +42 през кампанията 1960-61.