Интер потвърди, че Франческо Ачерби е получил мускулно разтежение в десния крак, а множество източници твърдят, че италианският национал няма да играе в първия осминафинал от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид следващата седмица. Ачерби беше заменен през второто полувреме на победата на Интер с 4:2 над Рома в събота и премина медицински тестове в Милано в понеделник сутринта.

„Франческо Ачерби премина медицински тестове тази сутрин в Istituto Clinico Humanitas в Розано“, се казва в официално изявление на Интер. „Бранителят на нерадзурите има леко мускулно разтежение на десния крак. Състоянието му ще бъде оценено през следващите дни."

"Гадзета дело спорт" вече обяви, че в петък срещу Салернитана и следващата седмица срещу Атлетико Мадрид ще играе Стефан Де Фрай. Това е сериозен удар за нерадзурите, защото Ачерби е един от най-солидните защитници в тима на Индзаги.

 


Хората на Диего Симеоне няма да разчитат на контузения нападател Алваро Мората, който получи контузия в коляното срещу Севиля в неделя.