Влезлият от пейката на полувремето Марко Арнаутович пропусна две отлични положения, но вкара победния гол за Интер за крайното 1:0 над Атлетико Мадрид в първи осминафинал на Шампионската лига. Попадението на австриеца в 78-ата минута се оказа единственото в двубой, в който Интер доминираше. Нерадзурите обаче вкараха само едно попадение във вратата на съперника и всичко ще се реши в реванша на 13 март на „Уанда Метрополитано“.

Интер и Атлетико се бяха срещали само веднъж в историята – финал за Суперкупата на Европа през 2010, който испанците спечелиха. Нерадзурите влязоха в осминафиналите като останаха втори в своята група, зад Реал Сосиедад. Дюшекчиите пък финишираха първи в група с Лацио и Фейенорд.

Симоне Индзаги не можеше да използва контузения Франческо Ачерби. Въпреки това Интер имаше само победи през тази календарна година. Атлетико пък успя да възстанови Алваро Мората и Габриел Паулища, но те не бяха на ниво за титуляри. Преди мача имаше минута мълчание в памет на починалия днес бивш играч на Интер Андреас Бреме.

Първото полувреме не донесе много емоции. Имаше общо 2 точни удара. Най-чистото положение се откри пред Лаутаро Мартинес в 39-ата минута. Той получи топката от Тюрам, но удара му бе блокиран от съперник.

Тюрам обаче се контузи в края на първата част и бе сменен още на полувремето от Марко Арнаутович. Именно пред австриеца се откри първото положение за втората част след центриране, но Арнаутович не успя да уцели вратата. Ветеранът бе във вихъра си, защото малко след това негов удар мина край гредата.

Именно Арнаутович донесе гола на Интер в 78-ата минута. Лаутаро се възползва от контраатака, но не успя да преодолее Облак, който спаси. Арнаутович обаче бе първи за добавката и този път не сбърка – 1:0.

Това бе едва четвърти гол на нападателя в кариерата му в Шампионската лига и първи във фаза на елиминации. Австриец не бе вкарвал гол на Атлетико в турнира от 1970 г. Това е и втори пореден мач с гол за Арнаутович, след като се разписа и срещу Салернитана през уикенда.