Интер спечели 11-ата си поредна победа във всички турнири от началото на 2024 г, като разгроми Аталанта 4:0 в отложен мач от 21-и кръг на Серия А. Това е 4-и пореден двубой в който тима на Симоне Индзаги вкарва 4 гола във вратата на съперника. Подобна серия нерадзурите са имали само веднъж в историята - през 1930 г. Успехът прати Интер на 12 точки пред втория Ювентус при равен брой изиграни мачове - по 26. До края на сезона има още 12 кръга, но никога в историята на Серия А някой отбор не е наваксвал повече от 11 точки изоставане спрямо лидера.

Аталанта изигра втория си мач на "Сан Сиро" само в рамките на 3 дни. През уикенда бергамаските направиха 1:1 с Милан. И сега започнаха силно, като Де Кетеларе вкара гол, който обаче след това бе отменен, чрез намесата на ВАР, заради игра с ръка на Миранчук. Имаше отменено попадение и на Барела, за да се стигне до първия гол за сезона на Матео Дармиан. Лаутаро Мартинес бе човека, който даде паса, вратаря Карнезеки излезе на границата на наказателното и изпревари противника, но Дармиан бе първи до отскочилата топка и я прати във вратата.

Точно преди паузата Лаутаро Мартинес вкара 23-ия си гол за сезона в Серия А. Той се разписа с прекрасен удар с левия крак извън наказателното поле. След почивката Интер получи дузпа отново след намеса на ВАР. Този път имаше игра с ръка на Хатебур. Имаше сериозно объркване, защото от Аталанта и страничния съдия дори вдигна флага, че топката е напуснала терена преди центрирането на Дъмфрис в ръката на Хатебур. Оказа се, че топката не е напуснала терена и дузпата бе потвърдена. При отсъствието на Чалханоглу, Лаутаро изпълни, но Карнезеки спаси. Все пак Димарко бе първи до топката, за да я прати в мрежата - 3:0.

Влезлият от пейката Давиде Фратези вкара четвъртия гол. Той се разписа с глава след центриране от фаул на Алексис Санчес. Фратези обаче получи контузия при гола и бе сменен веднага. Имаше време и Алесандро Бастони да си изкара жълт картон, за да пропусне мача с Дженоа другия кръг и да е на линия за срещата с Болоня.

Аталанта остава на петото място след загубата с 46 точки - на две зад четвъртия Болоня.