Интер отново победи с гол дълбоко в добавеното време. Нерадзурите надвиха 2:1 Удинезе като гост и вече имат 82 точки от 31 кръга. Победи срещу Каляри в следващия мач и след това срещу Милан в дербито на града ще подпечатат 20-ата титла на клуба. В момента хората на Индзаги имат 14 точки повече от втория Милан. Удинезе пък остава с 28 точки, на 2 над зоната на изпадащите.

Фриуланите, които вече победиха този сезон Милан, Ювентус и Болоня, поведоха в 40-ата минута. Ударът на Лазар Самарджич се отклони от Карлос Аугусто и влетя в ъгъла. Това беше единственият точен удар на Удинезе за първата част. Интер пък пропусна добри ситуации преди това, но така и не се разписа.

През второто полувреме гол на Карлос Аугусто бе отменен заради засада. А малко след това Интер получи дузпа. При едно центриране Тюрам стигна до топката и я отигра с глава, а вратаря Окойе излезе и се блъсна в нападателя. Реферът Пичинини посочи бялата точка. Хакан Чалханоглу реализира от дузпата, за да изравни. Това е 10-ия гол на турчина за сезона в Серия А и осми от дузпа. Чалханоглу е вкарал всичките 14 дузпи, които е бил в кариерата си в Серия А, и всичките 15 изпълнени за Интер във всички турнири.

С този гол нерадзурите поставиха рекорд, като са първия тим вкарал във всеки от първите 31 кръга за сезона. До края Интер натискаше, но така и не стигна до попадение, за да дойде добавеното време. Тогава Лаутаро Мартинес стреля от дистанция, Окойе се намеси, но топката се отклони в гредата и Давиде Фратези на празна врата реализира за 2:1.

Голът запази възможността Интер да триумфира с титлата срещу Милан на "Сан Сиро" на 22-и април.