Каляри провали плановете на Интер, след като си тръгна с равенство 2:2 като гост на “Сан Сиро”. “Нерадзурите” се надяваха на безпроблемен успех, с който да останат само на точка от титлата. Сега хората на Симоне Индзаги ще трябва да спечелят следващата си среща, за да триумфират предсрочно със Скудетото - в гостуването на градския съперник Милан на 22 април. 

Интер повеждаше два пъти в резултата с голове на Маркюс Тюрам (12) и Хакан Чалханоглу (74 дузпа), а гостите успяхава да изравнят чрез Елдор Шомуродов (65) и резервата Николас Виола (82). Вторият гол на Каляри беше малко странен, тъй като Виола получи подаване от Джанлука Лападупа, който отклони топката с глава. 

В крайна сметка двата тима разделиха точките, с което Интер събра актив от 83 след 32 кръга. Втори е Милан с 69, пред Ювентус с 63. Каляри, воден от Клаудио Раниери, пък спечели ценна точка в битката за оцеляване и заема 14-та позиция с 31 точки, вече на 4 над чертата с изпадащите. 

Интер започна силно срещата и още в началните минути Николо Барела и Федерико Димарко имаха възможност да открият резултата. Това все пак стана в 12-та минута. Прекрасна комбинация и извеждащо подаване на Матео Дармиан изведе в наказателното поле Алексис Санчес. Чилиецът от аутлинията успя да върне топката успоредно на вратата и отблизо Маркюс Тюрам успя да направи без проблеми 1:0. 

Гостите отговориха със слаб удар на Шомуродов, а в 28-та минута имаха късмета гол на Барела с глава да бъде отменен заради засада.

Интер диктуваше събитията и през втората част, но вторият гол така и не идваше. Добри положения пред вратата на Дженоа имаха Димарко и Алексис. 

В 64-та минута Каляри успя да изравни резултата с първата си по-сериозна атака. Лувумбо успя да свали една топка към Шомуродов на границата на наказателното поле. Узбекът стреля силно с десния си крак и не остави шансове на Зомер за 1:1. 

Буквално в следващата атака Интер можеше да поведе отново в резултата, но удар на Алексис с глава мина на сантиметри от страничната греда. 

Така се стигна до 74-та минута, когато след центриране от фланга резервата Фратези стреля с глава, а топката се отклони от ръката на Йери Мина. Реферът посочи бялата точка, а Хакан Чалханоглу пое отговорността да реализира. Турчинът стреля мощно в долния десен ъгъл, Суфет успя да докосне топката, но не и да я отклони извън пределите на вратата - 2:1 за Интер. 

Това обаче не бе всичко в мача. В 83-та минута Каляри вкара втори гол. Резервата Николас Виола се разписа след неразбоирателство в защитата на домакините и с отсечен удар по диагонала изравни резултата. Ситуацията беше странна, тъй като Виола получи подаването от Лападула, който отклони топката към него с ръка. Въпреки всичко голът беше признат. 

В добавеното време на срещата Виола можеше да смълчи тотално трибуните, след като стреля с глава след центриране на Лападула, но прати топката право в ръцете на Зомер. 

Интер - Каляри 2:2

1:0 Маркюс Тюрам 12’

1:1 Елдор Шомуродов 65’

2:1 Хакан Чалханоглу 74’-д

2:2 Николас Виола 83’

Интер: Зомер, Бисек, Ачерби, Бастони (86 - Бюканън), Димарко (75 - Аугусто), Мхитарян (64 - Фратези), Чалханоглу, Барела, Дармиан (75 - Дъмфрис), Санчес (75 - Арнаутович), Тюрам 

Каляри: Суфет, Оберт, Мина, Хадзидякос (88 - Ветеска), Аужело, Абдулахи, Макумбу, Янкто (29 - Прати), Ди Пардо (78 - Дзапа), Лувумбо (78 - Виола), Шомуродов (78 - Лападула)