Хакан Чалханоглу направи изявление, с което опроверга слуховете, че иска да напусне Интер и да премине в Байерн Мюнхен. "Изключително щастлив съм в Интер", обяви турският национал. Според медиите в Германия, халфа предизвиква огромен интерес в Байерн и се твърдеше, че баварците ще предложат 70 млн. евро за Чалханоглу. Капитанът на Турция е роден и израснал в Германия, така че това би било възможност да се завърне у дома.

В понеделник вечерта обаче той публикува изявление чрез каналите си в социалните мрежи.

"В светлината на неотдавнашните слухове, които се разпространиха в медиите, бих искал да се възползвам от тази възможност, за да се спра директно на ситуацията. Досега се въздържах да коментирам спекулациите, тъй като понастоящем фокусът ми остава като капитан на турския национален отбор за Евро 2024. Смятам обаче, че сега е уместно да направя ясно изявление, за да предотвратя по-нататъшни недоразумения", написа Чалханоглу.

"Изключително щастлив съм в Интер. Връзката, която споделям с клуба и нашите невероятни фенове, е наистина специална. Заедно постигнахме значителни успехи и съм развълнуван от перспективата да спечелим още трофеи с Интер в бъдеще. Още веднъж, точно сега съм напълно концентриран да направя хората в моята страна щастливи. Благодаря ви за разбирането и подкрепата. Forza Inter. Ваш Чалха."

Това не може да бъде по-ясно изявление за намеренията на 30-годишния играч, който прекратява интереса на Байерн Мюнхен, преди той да ескалира още повече. Той премина в Интер като свободен агент, когато договора му с Милан изтече през лятото на 2021 г.  Чалханоглу разгърна потенциала си при нерадзурите, особено след като треньорът Симоне Индзаги намери нова роля за него като дълбоко разположен плеймейкър.

Макар че Чалханоглу няма намерение да настоява за напускане, остава да видим дали Интер ще успее да устои на масирани оферти за него, особено като се има предвид, че всяка продажба ще се брои за чиста печалба.