Защитникът на Ювентус Джорджио Киелини заяви, че „различията“ между него и Луис Суарес са останали в миналото. Двамата ще се изправят един срещу друг на финала в Шампионската лига за първи път, след като през миналото лято Суарес захапа по рамото Киелини по време на среща от Световното първенство в Бразилия. Уругвай спечели с 1:0 срещата си от груповата фаза, но заради постъпката си Суарес бе наказан да не играе футбол в следващите 4 месеца.

Така първите дни на уругваеца в Барселона бяха далеч от терените. „Ще изляза срещу Суарес с респекта, че излизам срещу много голям нападател. Точно както беше и с другите – Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Карим Бензема и Чичарито“, каза Киелини пред „Тутоспорт“.

„Епизоди, като този през миналото лято, те карат да растеш. Това, че имаме общо минало, няма да ни попречи и на двамата да искаме още по-силно купата в Шампионската лига“, каза още защитникът на Ювентус.

Италианският шампион хвърли бомбата в турнира тази година, като отстрани многомолионния тим на Реал Мадрид след 3:2 общ резултат в двата мача и на 6 юни в Берлин ще играе срещу Барселона на финала.

Във въпросната среща нападателят на Барселона Луис Суарес ще има още един предлюбопитен съперник – Патрис Евра, когото обиди на расистка основа през 2011 година.

Бившият защитник на Ювентус Пауло Монтеро заяви, че сега Суарес ще бъде решен на всичко да се доказа срещу двама от „враговете си“.

„Това ще бъде допълнителна мотивация за него. Суарес ще има възможност да вдигне купата пред лицата на Евра и Киелини. А с начина, по който се представя уругваеца в последно време, Евра и Киелини ще имат много проблеми“, каза Монтеро пред „Ас“.

Луис Суарес наниза 24 гола в 41 мача за Барселона от началото на сезона, включително 6 в 9 мача в Шампионската лига.