Треньорът на италианския шампион Ювентус – Масимилиано Алегри, даде интервю пред Gazzetta dello Sport, в което разкри трансферните си планове.

Още по темата

 

Тактикът потвърди, че иска Оскар от Челси, като не скри, че мечтае да вземе още някого измежду Иско, Хавиер Пасторе, Анхел Ди Мария, както и нов нападател в лицето на Марио Манджукич или Гонзало Игуаин.

"Вярно е, че питах за Оскар. Той е играч, който може да направи разликата в европейските мачове. Страхотен футболист е и го харесвам много. Но също така харесвам Иско, Пасторе, Ди Мария, Тони Кроос. Нападателите като Игуаин и Манджукич не са много. Марио ще бъде добър елемент за нов тласък в атаката ни. Привличането му не е формалност, но вървим напред в преговорите", каза Алегри.

Той не пропусна да похвали и откритието на сезона на Юве – Алваро Мората. "Ако трябва да го продаваме, щяхме да искаме най-малко 70-80 милиона евро за правата му. Това е истинската стойност на Алваро. Но трябва да погледнем и към младите играчи. Кингсли Коман има страхотен потенциал, а хора като Пауло Дибала ще ни помогнат в изграждането на нов цикъл", каза още треньорът на Юве.

Що се отнася до бъдещето на звездите Пол Погба и Карлос Тевес, Алегри обясни, че слуховете за френския национал няма да спрат, докато голмайсторът сам трябва да реши къде да играе.

"За Погба ще е решение на клуба, не на един човек от ръководството. В цифри е трудно да се говори. Но ако Пол остане, трябва да направи това с правилното отношение и без да съжалява. Това, което направихме през миналия сезон, е само началото. Тевес сам ще реши какво да прави и пак повтарям, че ни чака още по-интензивна работа", добави Алегри.

Той каза още, че загубеният финал в Шампионска лига от Барселона (1:3) ще послужи като опит за Юве, но в никакъв начин няма да откаже отбора от покоряването на европейския връх.

"Не трябва да мислим за резултата и да спрем да се подобряваме. Основната ни цел ще е да влезем в историята е пета поредна титла в Италия. В Берлин се получи страхотен финал, един от най-хубавите през последните години. Но ни липсваше малко увереност. Няма да мине много време за нов такъв мач", завърши Алегри.