Трансферът на Пол Погба в Барселона зависи от млад бразилски футболист. Работата е там, че Ювентус следи изкъсо от доста време 18-годишния Жерсон, който би трябвало да замени Погба в Торино. Барса обаче си закупи ексклузивните права да преговаря първи за таланта.

Така в тройната схема каталунците могат да отстъпят екслузивността си и да вземат Погба, а в посока Торино да тръгне Жерсон, пише „Ел Мундо Депортиво“.

Халфът на Флуминензе е смятан за бъдещето на бразилския футбол, а чисто футболните му качества се сравняват с тези на Погба.

Барса си капарира Жерсон още преди време срещу 3,6 млн. евро и има първата опция да преговаря с Флуминензе. Бразилският клуб държи 70% от правата на халфа, а останалите 30% са „в ръцете“ на частна компания, както е практиката в Страната на кафето.

Иначе Флуминензе иска 20 млн. евро за Жерсон, което ще бъде поносима за Юве цена при положение, че наддаването за Погба стига до 100 млн. евро.

Интерес към френския национал има още от Челси, Манчестър Сити, ПСЖ и Реал Мадрид, но се смята, че към момента Барса е най-близко до подписа му.