Бившият вратар на Ювентус и Италия Дино Дзоф предупреди "бианконерите" да внимават този сезон в борбата за титлата в Серия "А".

Според него, торинци трябва да игнорират успехите от последните години, за да спечелят пето поредно скудето.

В интервю за Tuttosport, 73-годишната легенда обясни още, че продължава да гледа на "старата госпожа" като фаворит, но в отбора трябва да бъдат психически здрави.

"Трябва да мислят, че започват от нулата и не са имали успехи през последните сезони. Могат да спечелят пета поредна титла, което ще е голямо постижение".

"Тимът се промени и новопристигналите ще донесат ентусиазъм. Виждам състава на Макс Алекси все едно е в полпозишън – могат да завършат първи, въпреки жестоката конкуренция".

"Рома, Милан и Интер инвестираха големи суми, но ще дам повече оценки след първите няколко кръга", каза Дзоф.

Световният шампион от 1982 година коментира и напусналите Андреа Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес.

"Прило е гений, Тевес реши много мачове, но Видал има всички характеристики, които са ценни за един халф. Той е ефективен във всяка част на терена, вкарва голове, помага в защита. Напомня ми на Антонио Конте като футболист".

"Погба? Той е завършен състезател. Нето е добър вратар, но едва ли ще успее да измести Буфон от титулярното място. Джиджи определено ще бъде първи избор", добави Дзоф, който е известен с прякора Дъртака, защото е най-възрастният световен първенец – 40 години и 4 месеца.