Ювентус – Киево, мач от 3-тия кръг на италианската Серия А, "Ювентус Стейдиъм", 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Двубоят между Ювентус и Киево тази вечер противопоставя водача в класирането срещу последния в Серия А. Шокиращо или не, „Старата госпожа“ е в необичайната позиция да е в зоната на изпадащите. Двата отбора започнаха сезона със стопроцентов актив – Ювентус с две поредни загуби, а Киево с две поредни победи.

Едва ли са били много специалистите, които са очаквали подобно нещо за „Старата госпожа“, но пък и има логика в тромавия старт, след като трима от основните футболисти Андреа Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес напуснаха през лятото.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри призна, че сезонът за тима му започва от третия кръг и торинци все още са в началото на похода си към пета поредна титла в Серия А.

Киево в същото време започна вихрено кампанията си, като разнебити с 4:0 като гост Лацио. Така „Летящите магаренца“ имат всичко необходимо, за да развалят отново сметките на Юве.

Очаква се дебют за Ювентус да запише дошлият от Порто Алекс Сандро, който ще замени наказания Патрис Евра, който бе изгонен в дербито с Рома. Друго ново попълнение, Ернанеш,дошъл в последния ден на трансферния прозорец, най-вероятно ще остане на пейката за сметка на Роберто Перейра. В игра за домакините се завръща Клаудио Маркизио, който пропусна първите два мача.

Твърдо аут за Киево е сръбският национал Иван Радованович, който има контузия в бедрото. Дарио Даинели пък би трябвало да замени Алесандро Гамберини в центъра на защитата.

С огромен интерес е чакан и сблъсъкът между двамата стрелци Пауло Дибала на Ювентус и Алберто Палоски на Киево. Аржентинецът, който бе привлечен за 40 млн. евро от Палермо, вече започна да се налага и от него се чака да запълни празнотата, оставена след напускането на сънародника си Карлос Тевес.

25-годишният Палоски пък вече е достатъчно опитен и натрупал сериозно самочувствие, което си пролича с гола и асистенцията му в мача с Емполи на старта, както и двете му попадения срещу Лацио във втория кръг.

Резултат: 2:0