Интер и Ювентус завършиха 0:0 в класическия сблъсък на Серия А и това спря домакините към първото място в класирането. 

Двубоят обаче бе равностоен, така че развръзката му е заслужена. Двата тима удариха по една греда, като Нерадзурите не успяха да се върнат на върха и остават трети със 17 точки, на една зад Фиорентина. Те обаче са без победа вече в 3 поредни срещи. 

Серията на Ювентус без загуба в Дербито на Италия в Милано достигна 6 мача, като последното поражение на отбора е от 2010-а година. Шампионите обаче остават във втората половина на класирането, като с 9 точки заемат 14-о място.  


За домакините Стеван Йоветич се възстанови и започна в атака, а Иван Перишич също стартира. Марсело Брозович пък бе предпочетен в халфовата линия вместо Жофри Кондогбиа. За гостите Симоне Дзадза се появи вместо Паоло Дибала. Клаудио Маркизио бе титуляр след повече от месец. 

В 4-ата минута Куадрадо бе изведен добре в дясната част на наказателното поле и стреля силно в близкия ъгъл, но Ханданович изби без проблеми. Малко след това Симоне Дзадза опита да изкара топката извън стадиона с разочароващ изстрел, а за домакините Стеван Йоветич не бе точен от свободен удар. 

Като цяло до около 20-ата минута двубоят се развиваше равностойно, преди домакините да станат доста по-опасни в средата на първата част. 

Първо нерадзурите поискаха дузпа, когато след центриране отдясно на Брозович и отклоняване на Икарди, топката срещна ръката на Бонучи, който обаче действа абсолютно неволно, така че реферът изглеждаше прав. Малко след това Йоветич бе изведен в наказателното поле леко по диагонала, но Киелини и Буфон бяха достатъчно съобразителни и успяха да го затворят. 

В 33-ата Интер бе най-близо до гол. Тогава Брозович завъртя топката отляво и потърси далечния ъгъл, но Буфон успя леко да докосне с върха на пръстите си, след което кълбото се отби в напречната греда. Малко след това Икарди бе много близо да засече подаване на Йоветич, но не успя да го направи и така паузата дойде при 0:0. 

Скоро след подновяването на играта Ювентус пак имаше шанс. Дзадза подаде добре на Куадрадо, който опита да преодолее Ханданович с изстрел през краката, но топката се отби първо в единия, а след това и в другия крак на словенеца и излезе в корнер. 

Последва намеса и на Буфон малко след това, но Старата госпожа определено стартира по-добре след паузата и атакуваше по-често. Все пак атаките на Интер не бяха безопасни и в 58-ата минута Йоветич накара националния вратар  на Италия отново да се намесва. 

Маркизио бе неточен от дистанция, а в 69-ата минута късметът покри домакините. Мората запази отлично топката в наказателното поле и я отклони към свободния Кедира, чийто удар обаче се отби от дясната греда на вратата. Германецът определено трябваше да вкара. 

След това темпото стана малко по-ниско преди в края Интер да заиграе по-активно. Домакините пропуснаха два добри свободни удара, след като първо Йоветич стреля в стената, а Перишич прати топката малко над гредата. 

Юве създаде напрежение на два пъти в оставащото време, но нямаше кой да нанесе решаващия удар и в крайна сметка може би закономерно, двубоят завърши без победител. 

Интер – Ювентес    0:0

Интер: Ханданович, Сантон, Миранда, Мурийо, Хесус, Мело (64 Гуарин), Медел (92 Кондогбиа), Брозович, Перишич, Йоветич (92 Паласио), Икарди
Ювентус:  Буфов, Бардзали, Бонучи, Киелини, Евра, Кедира, Маркизио, Погба, Куадрадо, Дзадза (78 Дибала), Мората (71 Манджукич)