Треньорът на Ювентус Макс Алегри е ядосан от слабата резултатност на нападателите си от началото на сезона в Серия "А".

"Бианконерите" снощи завършиха 0:0 при гостуването си на Интер в Дерби д'Италия, като след осем кръга отборът е вкарал девет гола в първенството.

"В атака трябва да показваме същата енергия, с която Андреа Бардзали играе в защита. Имаме твърде малко голове за отбор от нашия калибър. Длъжни сме да бележим повече".

"Не трябва да се пропуска фактът, че работих с пълната група футболисти само два дни, защото имаше мачове на националните отбори. И при тези обстоятелства, се представихме добре", каза Алегри.

Спецът похвали и дошлият през лятото от Челси Хуан Куадрадо, въпреки че колумбийският национал допусна някои елементарни грешки. "От тези, които се върнаха от Южна Америка, в стартовия състав заложих само на Куадрадо, защото има уникални характеристики".

"Симоне Дзадза се представи на ниво и доказа, че е играч за нивото на Ювентус. Създаде много проблеми на защитата на Интер и работи усилено в името на отбора", каза още Алегри.

Той коментира и сериозното изоставане на "бианконерите" от челните позиции. В момента торинци се намират едва на 14-то място с девет точки, а лидерът Фиорентина има 18 т. "Не знам дали ще спечелим титлата, но съм сигурен, че ще се върнем в борбата. Убеден съм", завърши Алегри.