Бившият футболист на италианския шампион Ювентус – Джанлука Виали, се изказа ласкаво по адрес на тактическата постройка на "бианконерите".

Според него преливането на тима от една в друга тактическа схема е трик, който много скоро ще бъде използван от всички големи европейски тимове.

"Няма начин да се противопоставиш на схемата на игра на Ювентус в последните мачове", заяви той в специално интервю за Тутоспорт, цитирано от juventusbulgaria.com. "Отборът започва със схема 4-3-3, която се превръща в 3-5-2 или дори 3-3-4 според движението на крайните защитници и Куадрадо".

"Тази тактическа гъвкавост може да се прояви дори по време на една и съща атака и това я прави трудно контролируема от противниците. Ключът на тази хибридна тактическа схема е Бардзали, който от десен защитник се превръща в трети централен бранител", заяви още Виали, който не спести похвалите си за световния шампион от 2006 г.

Според него тази еволюция на тактическото поведение ще бъде модел за големите европейски отбори в следващите години. "Тази еволюция може да се забележи и в играта на Фиорентина на Пауло Соуса и очаквам в следващите 2 години да бъде използвана от повечето европейски грандове, като по този начин Италия отново ще се потвърди като родината на тактиката", завърши Виали.