Бившият селекционер на Италия Чезаре Прандели се включи в общия глас и заяви, че Рома е фаворит да спечели шампионската титла този сезон. „Вълците“ взеха много ценна победа като гост на Фиорентина (2:1) през уикенда и се изкачиха до първото място в класирането.

„Рома игра много храбро през първото полувреме и играчите в тима показаха, че са намерили себе си. След като видях представянето им в последните седмици и като се има в предвид дълбочината и класата в състава, мисля, че Рома има най-големи шансове да спечели титлата.

Те все още имат проблеми в защитата, което се видя и в мача с Байер Леверкузен в Шампионската лига, но мисля, че ще ги изчистят“, заяви Прандели.

Специалистът коментира и звездата на Ювентус Пауло Дибала. Според Прандели аржентинецът трябва да се представя много по-силно.

„Като имаме в предвид сумата, която платиха за него (32 млн. евро), той трябва да е най-важният играч в Серия А. Това обаче засега не се е случило, въпреки че има всички качества да стане велик футболист.

Не разбирам защо са критиките към Алегри за това, че не го пуска по-често в игра. Треньорът на Ювентус разполага с шестима наистина качествени нападатели. Ситуацията е подобна на тази, когато във Фиорентина преди време дойде Стеван Йоветич.

Той беше страхотно момче с много потенциал, но тогава в отбора имаше нападатели като Алберто Джилардино, Адриан Муто и Дани Освалдо. Той обаче успя да се утвърди с доброто си представяне на терена. А така се калява характера“, каза още Прандели.