Изпадналият в Серия "Б" Верона победи с 2:1 шампиона Ювентус в двубой от предпоследния кръг на калчото, игран на стадион "Марк Антонио Бентегоди".

Гостите изиграха визитата си на ходом, а най-запомнящото се в сблъсъка беше отказването на Лука Тони. Световният шампион с Италия изигра последния мач в бляскавата си кариера, в която записа общо 662 срещи, в които вкара 302 гола.

38-годишният таран не пропусна да се разпише и във "вратата на старата госпожа". Той беше точен от дузпа в 42-ата минута и по този начин ознаменува по прекрасен начин края на кариерата си.

В нея Тони спечели всички възможни титли на Германия с екипа на Байерн Мюнхен, а в индивидуален план стана два пъти голмайстор на Серия "А", на Бундеслигата, в турнира за Купата на УЕФА, взе Златната обувка и др.

Мачът града на Ромео и Жулиета започна много скучно и първият интересен момент дойде чак в 35-ата минута. Тогава Куадрадо пробва изстрел от границата на наказателното поле, който обаче беше твърде неточен. В ответната атака домакините спечелиха нарушение, последва центриране към Тони и меле, след което защитата на "старата госпожа" съумя да изчисти.

В 38-ата минута Силигарди намери Тони в наказателното поле и ветеранът засече от движение, но десния стълб спаси Юве. После гостите взеха инициативата и Куадрадо стреля от движение, но в аут. След това Дибала шутира от границата на пеналта в далечния ъгъл, но и той не уцели вратата.

Така се стигна до 42-ата минута, когато съдията Фабио Мареска даде пресилена дузпа за домакините за побутване на Алекс Сандро на противников футболист. Зад топката логично застана Тони, който с техничен прехвърлящ удар преодоля Нето за 1:0 за Верона!

10 минути след подновяването на играта домакините удвоиха преднината си! Йонита с чудесен пас намери Вивиани, който с мощен изстрел точно в сглобката на вратата матира Нето за 2:0! След час игра Юве създаде най-опасното си положение в мача до момента. Асамоа изведе Дзадза, той стреля от движение, но Голини изби в корнер, след който не последва нищо интересно.

5 минути по-късно Йонита отправи бомбен удар, който лбеше спасен с вещина от Нето. В 70-ата минута Дибала стреля от фаул точно под горната греда, но Голини изби. После Дзадза вкара с глава, но голът беше правилно отменен заради засада. В 85-ата минута пък Тони беше сменен от Гомес под бурните овации на тифозите и футболистите,  в 92-ата Алекс Сандро бе изгонен за втори жълт картон, а в 93-ата Дибала се разписа от дузпа.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xnA69q0LvHA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Верона – Ювентус 2:1

Голмайстори:

1: Тони (42-д) 2:0 Вивиани (55) 2:1 Дибала (93-д)

Верона: Голини, Емануелсон, Хеландер, Бианкети, Писано, Мароне (81-Греко), Вивиани, Силигарди (65-Ромуло), Йонита, Взолек, Тони (85-Гомес) Треньор: Луиджи Дел Нери

Ювентус: Нето, Ругани, Бонучи, Бардзали (72-Киелини), Сандро, Асамоа (71-Падоин), Лемина, Стураро (62-Перейра), Куадрадо, Дзадза, Дибала Треньор: Макс Алегри

Верона, ст.: "Марк Антонио Бентегоди" Съдия: Фабио Мареска Жълти картони: Силигарди, Мароне (Верона); Дзадза, Сандро (Ювентус) Червен картон: Сандро 93' (Ювентус)