Италианският шампион Ювентус пусна видео, посветено на ветераните си Джанлуиджи Буфон и Андреа Бардзали, които вчера официално подновиха договорите си до 2018 г.

В него са показани част от най-добрите изяви на националите на "адзурите", както и награждаванията им като шампиони на Серия "А". Старият контракт на Бардзали изтичаше в края на този сезон, докато договорът на Буфон бе до края на следващия сезон и ще бъде удължен с още една година. Вратарят вече обяви, че след световното първенство през 2018 година ще сложи край на кариерата си.

"Горд съм от преподписването. Това показва, че все още вярват в мен. Пожелавам си моята история с Ювентус да завърши по най-добрия начин и да имаме още много поводи за радост. Златната топка? Да бъда честен, не си мисля, че е несправедливо, че не съм я печелил. Разминах се с нея (б.р. - през 2006 г. Буфон остана втори след Фабио Канаваро), но щом не съм я спечелели, значи не съм направил достатъчно, което е само моя вина. Какво ни липсва, за да вземем Шампионската лига? Да подобрим още повече представянето си в моментите, когато има напрежение", заяви Буфон на снощната пресконференция.

"Горд съм. Исках да демонстрирам, че имам качество да играя във велик клуб като Ювентус. Нямам търпение да играем финал за Купата на Италия и да започнем новия сезон. Радвам се, че съм смятан за един от най-добрите, но не се чувствам най-добрият защитник, тъй като имаме много неща да подобрявам. Ние, ветераните, трябва да покажем на по-младите какво означава тази фланелка, но всеки индивидуално трябва да се опитва да се адаптира. Винаги съм бил сигурен, че ще се върна на терена след тежката операция и съм доволен от постигнатото", каза пък Бардзали.