Треньорът на италианския шампион Ювентус – Макс Алегри, отрече информациите, че е звънял на Миралем Пянич, за да го убеждава за трансфер при "бианконерите".

Халфът на Рома е една от основните цели на "старата госпожа" за нови попълнения. Босненецът има освобождаващата клауза от 38 млн. евро и "вълците" не могат да го спрат, ако реши да премине в един от най-големите им съперници.

"Миралем е един от най-добрите полузащитници в Европа. Информацията, че съм му звънял с абсолютно невярна. Той е футболист на друг клуб и ние не действаме по този начин", каза Алегри пред Sky Sport Italia.

"Имаме нужда от няколко изменения в състава, за да станем по-силни. Казак съм на ръководството, че се нуждаем от качествени играчи, които трябва да са с подходящ характер за нашия отбор", допълни спецът.

В същото време Tuttosport пише, че Юве обмисля да предложи на Рома Симоне Дзадза, за да намали цената на Пянич. Нападателят е разочарован от малкото игрово време, което получава, а на "Олимпико" ще търсят нов стрелец, ако Един Джеко напусне.

Торинци пък не са готови да платят освобождаващата клауза на Пянич, защото искат да вземат и Андре Гомес от Валенсия. Португалският национал вече е дал съгласието си да се премести в Италия, но проблемът е, че "прилепите" искат 45-50 млн. евро за правата му.