Испанският шампион Барселона не е издържал на темпото на Манчестър Юнайтед в наддаването за звездата на Ювентус Пол Погба, който почти сигурно се завръща на стадион "Олд Трафорд".

Това призна съветникът на каталунския колос Ариедо Брайда, който усилено работи по трансферите на "блаугранас" и лично беше натоварен със задачата да доведе Погба на стадион "Камп Ноу".

"Когато говорим за сума, по-висока от 100 милиона евро, тя трябва да се вземе под внимание. Нещата опират до приходите от телевизионни права, които напълно промениха логиката на трансферния пазар. Става дума за много пари", коментира Брайда пред Canale 21.

"Очевидно всички играчи са малко или много надценени, когато говорим за това високо ниво. Ние познаваме качествата на Погба, който доказа, че е много силен. За известен период от време Барселона проявяваше интерес, но нещата бързо се промениха когато сумата стана внушителна. Тогава вече за нас той представляваше интерес."

"В един момент става трудно да останеш в наддаването, защото не става дума само за трансферната сума, но и за заплатата на играча. И за период от пет години сумата може да набъбне на десетки милиони", допълни Брайда.