Италианският шампион Ювентус е на път да направи поредната си изгодна сделка на трансферния пазар.

Според известния журналист Джанлука Ди Марцио, "старата госпожа" е започнала офанзива за привличането на Блес Матюиди от ПСЖ и Хуан Куадрадо от Челси.

За френския национал ще бъдат предложени 20 милиона евро, а той ще получи четири годишен договор. Самият Матюиди е отворен към възможността да продължи кариерата си в Италия, но все още не е ясно какво ще кажат от ПСЖ.

Юве ще предложи на Челси и 3-4 млн. евро, за да вземе Куадрадо под наем. Очаква се лондонският клуб да даде отговор в най-скоро време и по всичко изглежда, че колумбиецьт ще се завърне в Торино, защото Антонио Конте се отказа от услугите му. Миналия сезон крилото игра като преотстъпен именно за "черно-белите".

В Италия веднага написаха, че ако и двата трансфера се осъществят при тези условия, Юве отново ще направи голям удар. Както е известно, ръководството на клуба привлече Пол Погба от Манчестър Юнайтед преди четири години за нищожна сума, а сега го продаде за 105 млн. евро на "червените дяволи".

Печалбата от Артуро Видал пък беше 30 млн. евро, а с клуба като свободни агенти подписаха Андреа Пирло, който вече е в САЩ, както и Дани Алвеш, който пристигна това лято.